MAGISTER

INLOGGEN

INFORMATIE

<< Terug

Sportklassen VMBO-GT kaatsen en lopen hard

17 april 2019 Locatie VMBO-GT

Bonifatiusloop
Zaterdag 6 april deden we met de sportklassen voor de 3e keer mee aan de Bonifatiusloop.
Tijdens de gymlessen hebben we een aantal weken geoefend om uiteindelijk de 5 km te kunnen volbrengen.
Een half uur voor de start verzamelde iedereen zich bij de Bonifatiuskapel om zich klaar te maken voor de wedstrijd. De nummers werden opgespeld en rond een uur of 14:00 begaven de leerlingen zich naar de start.
Er stonden 23 leerlingen uit klas 1B en 2B aan de start. Er zijn helaas een aantal leerlingen die door een blessure niet mee konden lopen. Mevrouw van der Kooi liep met de leerlingen mee. Na ongeveer 27 minuten kwam de eerste leerling, Hylke Kloosterman (2B)over de finish.
Daarna druppelden de leerlingen binnen, de snelste jongen van klas 1B Andries de Beer kwam na 28 minuten over de streep. Julia Ludema wist bij de meiden als eerste de eindstreep te halen. De laatste lopers lieten ook niet lang meer op zich wachten.
Dus ook dit jaar kunnen we weer terugzien op een prachtige middag en een geweldige prestatie van alle leerlingen die mee hebben gelopen.

Sportklassen krijgen wallballclinic van Simon Minnesma
Donderdag 11 april 2019 stond er een  kaatsclinic voor de sportklassen 1B en 2B op het programma. Onder leiding van Simon Minnesma van stichting Score werd er fanatiek gemuurkaatst. Het zogenoemde ‘wallball’ is een opkomend fenomeen waar in de zaal nu al meer dan 400 leden aan deelnemen. Omdat er ook in onze regio fanatiek gekaatst wordt, was het bruggetje naar wallball snel gemaakt. Na kort kennis te hebben gemaakt met de omgang van de kaatsbal, werd de opslag en het spelen tegen de muur geoefend. In elke oefening was een wedstrijd-vorm terug te zien, waardoor de leerlingen fanatiek bezig bleven. Aan het eind van de clinic was het tijd voor de partijtjes. In een rij van een aantal leerlingen werd er om de beurt tegen de muur aan geslagen, waarna de volgende speler na een stuit de bal ook tegen de muur mocht slaan. Stuitte de bal twee keer of raakte hij het aangegeven vlak niet? Dan was je af. Veldkaatsen wordt door de specifieke regels in een uur tijd vaak als moeilijk bevonden. Wallball was een stuk toegankelijker voor de leerlingen die nog niet bekend waren met kaatsen (/wallball). De leerlingen kunnen terug kijken op een leuk sport-uur en we hopen dat de aanraking met deze sport het enthousiasme van de leerlingen doet aanwakkeren. Dank hiervoor gaat uit naar Simon Minnesma van stichting Score!
 

NieuwsArchief

NieuwsArchief