MAGISTER

INLOGGEN

INFORMATIE

<< Terug

Open Huis druk bezocht

3 februari 2020 Algemeen

Vorig week dinsdag-, woensdag- en donderdagavond stonden de deuren van het Dockinga College open voor alle kinderen en hun ouders/verzorgers die sfeer wilden proeven op de locaties vmbo-VAKschool, vmbo-gt of havo/vwo. Het Open Huis hoort bij een reeks activiteiten die we jaarlijks organiseren om toekomstige leerlingen een goede keus te laten maken voor de leerroute die bij hun past.

Enthousiaste animo

Er was veel animo om een kijkje te nemen op de locaties. Kinderen liepen enthousiast met hun ouders door de hele school. Bij diverse vakken kon een activiteit, een spel of een proef worden uitgevoerd. Veel kinderen en ouders gingen het gesprek aan met de huidige leerlingen van de school en stelden hun vragen aan de docenten. Dit alles om een goed beeld te krijgen van het onderwijs op het Dockinga College en om een juiste keuze voor het vervolg onderwijs te kunnen maken.

Diverse voorlichtingsactiviteiten 

Naast het Open Huis zijn er diverse voorlichtingsavonden geweest voor ouders, hebben leerlingen uit groep 7 en 8 een middag mee mogen lopen op de verschillende locaties tijdens de doemiddag en zijn de basisscholen uit de regio uitgenodigd voor een onderwijsmiddag om onderwijsontwikkelingen binnen het primair- en voortgezet onderwijs met elkaar te bespreken.

Nog op de planning

Al deze zaken laten zien dat het Dockinga College een breed aanbod van theorie- en praktijklessen heeft binnen één scholengemeenschap in de regio.
 

NieuwsArchief

NieuwsArchief