MAGISTER

INLOGGEN

INFORMATIE

<< Terug

Leerlingen Dockinga College bezoeken muzikale theatervoorstelling Titus

19 juni 2019 Algemeen

Op donderdag 6 juni brachten ruim 250 leerlingen van het Dockinga College een bezoek aan de muzikale theatervoorstelling Titus Leven tussen stilte en stress in de Bonifatiuskapel in Dokkum. 

Titus was architect en de inspirator voor de bouw van de Bonifatiuskapel in middeleeuwse stijl. Het ontwerp van 14 kunstzinnige verbeeldingen van de kruisweg van Jezus in het Processiepark bij de kapel was o.a. een idee van Titus. In het park staat sinds 2014 ook een beeld van Titus. De leerlingen van de bovenbouw HAVO/VWO hebben met Pasen deze kruiswegstaties bezocht, waarbij Titus in gevangenschap de teksten bij heeft geschreven.

De leerlingen van het Dockinga College brachten in het kader van het godsdienst een bezoek aan de voorstelling. “We willen onze leerlingen de lastige keuzes tussen overgave en verzet en het goede doen laten ervaren. Titus is een voorbeeld voor velen, hij maakte zich sterk voor het Fries, de Rooms-Katholieke kerk en minderheden in de Tweede Wereldoorlog". Geweldig dat er zo’n enorme productie in Dokkum is neergezet. De leerlingen hebben genoten!" aldus Carolien Boomsma, teamleider locatie havo/vwo. 
 

 

NieuwsArchief

NieuwsArchief