MAGISTER

INLOGGEN

INFORMATIE

<< Terug

DCQ prikkelt je nieuwsgierigheid!

3 november 2018 Algemeen

Dockinga College Quest is de naam voor de nieuwe afdeling die we willen opstarten in klas 1 havo en vwo naast ons huidige onderwijsaanbod. In de huidige maatschappij is er ruimte voor steeds meer keuzes, dus binnen het Dockinga College willen we dit graag realiseren. Quest staat voor de zoektocht naar jezelf: Wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik leren? Waar ben ik goed in? DCQ staat dus voor onderzoekend leren. De nieuwsgierigheid en interesses van leerlingen worden aangeboord en hun persoonsontwikkeling staat voorop. 

Onze visie is dat we de leerling meer eigenaar willen laten zijn van zijn/haar eigen schoolwerk. De leerling van nu is een nieuwsgierige en kritische leerling die met de hedendaagse technologie opgroeit. De 21st century skills staan centraal in het curriculum dat wij willen bieden. De ICT-vaardigheden, studievaardigheden, talentontwikkeling en kennis vergaren vormen ons onderwijsaanbod.
 
We willen u van harte uitnodigen voor een informele discussie over onze nieuwe afdeling DCQ. U bent van harte welkom op woensdag 7 november aanstaande op de locatie ’t Omnium van het Dockinga College aan de Parklaan 5 in Dokkum. Wij stellen uw feedback en input op ons nieuwe onderwijsconcept zeer op prijs. De avond begint om 19.30 uur.

NieuwsArchief

NieuwsArchief