MAGISTER

INLOGGEN

INFORMATIE

Leerlingenraad

Leerlingenraad weer compleet, vet feest..!? (25-10-2015)

Beste leerlingen,

De leerlingenraad is weer compleet. De raad behartigt de belangen van leerlingen. Heb je een probleem, zit je ergens mee, of heb je een goed idee, geef het door aan iemand van de leerlingenraad uit je jaargroep (of drop je idee in de ideeënbus bij het publicatiebord)
De leerlingenraad 2015-2016 bestaat uit:
Klas 1: Iwan Stielstra (1C) en Grietje Ytsma (1D)
Klas 2: Diogo Batalha ((2B) en Bram de Boer (2C)
Klas 3: Tineke Plante (3C) en Noah Visser (3B)
Klas 4: Famke Adema (4B) en Merel de Vries (4B)

Vet Feest? Dan wel graag een handje helpen!
Een feest is nooit weg en al helemaal niet als de opbrengst voor het goede doel is. Vandaar dat de leerlingenraad in gesprek gaat met de goede doelencommissie. Er staan twee (thema-)feesten op het programma; een onderbouwfeest (nog dit jaar) en een bovenbouwfeest, begin volgend jaar. 
Een feest organiseren gaat niet vanzelf, hulp van leerlingen (en docenten) is hartstikke welkom. Hoe meer hulp, des te beter het feest. Dus; ben jij de nieuwe Tiësto?, is breakdance je ding?, kun je goed imiteren, zingen, luchtgitaar spelen… of ben je gewoon goed met licht, geluid of techniek? Meld je dan aan bij een lid van de leerlingenraad uit je jaargroep. Docenten kunnen zich aanmelden bij mevrouw Paulusma of meneer Hansma.

Tevredenheidsonderzoek door Laks
Als je het nog niet wist… je zit op een Mavo (VMBO-GT) die speelt in de eredivisie van Nederland. Vorig jaar kreeg onze school de titel Topschool in de keuzegids middelbare scholen. Dit vanwege de uitstekende resultaten. Die resultaten blijken uit diverse onderzoeken. Onderzoeken waar een aantal van jullie vast wel eens aan heeft deelgenomen. Om scherp te blijven zijn er elk jaar nieuwe onderzoeken. Begin volgend jaar komt daar een onderzoek bij van het Laks.
Het Laks is een zeer actieve leerlingen- en studentenorganisatie die, net als jullie leerlingenraad, de belangen behartigt van leerlingen en studenten, maar dan in héél Nederland.
Kortgeleden verscheen een onderzoek van ze. Het resultaat daarvan kun je hier lezen. Het gaat onder andere over: wat is eigenlijk een goede school, wat is een goede docent en wat is een goede leerling? Geen tijd om alles te lezen? Bekijk dan de samenvatting op de pagina’s 42 -43 en 38.

Dat was het weer voor deze keer!

Hartelijke groeten van Iwan, Grietje, Diogo, Bram, Tineke, Noah, Famke en Merel.

Verslag 8 september