MAGISTER

INLOGGEN

INFORMATIE

Groep 8ers

Welkom op de VMBO-GT pagina voor leerlingen van groep 8 en hun ouders.

De doemiddag is inmiddels achter de rug. Tijdens deze middag is er veel informatie verstrekt aan ouders. Deze informatie hebben we in een filmpje gezet. U kunt het hier nog eens bekijken.

In onderstaande flyers kun je nog eens rustig doorlezen wat het inhoudt als je naar de schakelklas gaat en sinds vorig jaar hebben we ook een sportklas, speciaal voor de echt sportieve leerlingen. Ook daar is een flyer van.

Op woensdag 11 januari organiseren we een doemiddag
Iedere leerling heeft bijzondere talenten. Kun je goed presenteren, weet je alles van computers of ben je goed in sport? Je bent altijd ergens goed in! Met je hoofd of met je handen. Ontdek je talent tijdens de doemiddag van Dockinga College VMBO-GT.

Na de zomervakantie ga je naar het voortgezet onderwijs. Dat is een grote stap. Een ander gebouw, docenten in plaats van meesters en juffen, bekende vakken die op een andere manier worden gegeven en natuurlijk nieuwe vakken die je niet op je basisschool krijgt. Spannende zaken, die veel minder spannend zijn als je ze een keer hebt meegemaakt. Daarom organiseren wij op woensdag 11 januari 2017 van half 2 tot half 4 een doemiddag.

Tijdens de doemiddag maak je kennis met het Dockinga College en ervaar je een middag voortgezet onderwijs. Je kan proeven van onbekende vakken zoals Frans, meedoen met een sportklas les, tekenen op echte tekentafels of in een witte laboratoriumjas een practicumopdracht doen voor natuurkunde. 

Via de link op de website kan je je inschrijven voor 2 keuzelessen. Eén van de twee keuzes mag een praktijkvak zijn. Voor iedere keuze moet je ook een reservekeuze opgeven (derde en vierde keuze op het aanmeldformulier). Je kan kiezen uit de volgende vakken:

Engels:
Try if you dare!

Frans:
Ontdek de taal van de liefde.

Wiskunde:
Is er iets anders?

Techniek:
Probleemoplossend leren … wordt het de Toren van Pisa of de Burj Khalifa?

Biologie:
Wat zit er in uilenballen? Hoe groot is een koeienhart?

Natuurkunde:
In het lab onderzoeken hoe zuur cola is?

Godsdienst:
Een waardevol bezinningsmoment. 

Beeldende vorming (praktijkvak):
Portrettekenen, een kennismaking.

Muziek (praktijkvak):
Hersengymnastiek met slagwerk en zang.          

Bewegingsonderwijs (praktijkvak):
Ontdek jouw sport- en organisatietalent

Als je je wilt opgeven voor de doemiddag dan kan dat hier of via de algemene site van het Dockinga College.

Op dinsdag 31 januari is er de open dag.

VMBO-GT app
Speciaal voor het VMBO-GT is een app gemaakt, boordevol informatie. Ouders en leerlingen kunnen alvast een blik werpen in de school door de SchoolXM app te downloaden in de Playstore of de Appstore. Om de VMBO-GT app te kunnen zien moet de volgende code worden ingevoerd: dcvmbogt

Flyer schakelklas

Flyer sportklas